king A3

Trots en blij dat ik op zondag 4 februari King of the World op het podium mag verwelkomen.

Sinds de oprichting begin 2012 is het snel gegaan met “ (K)ing (O)f (T)he (W)orld“ Ruud Weber (leadvox/bgtr), Fokke de Jong (drs/bvox), Govert van der Kolm (Hammond/bvox) en Erwin Java (gtr). In korte tijd heeft deze groep via de albums “Can’t Go Home” (2013), “KOTW” (2014) en “Live at Paradiso” (2015) zijn reputatie in het Nederlandse bluescircuit gevestigd. Alle 3 albums vielen louter lovende reviews ten deel, zowel in de binnen- als buitenlandse muziekpers.

Ook de live-reputatie, die de band heeft opgebouwd middels optredens op onder meer festivals als North Sea Jazz Festival, Highlands, Ribs ’n Blues, R & B Night Groningen heeft aan het succes bijgedragen.
De band heeft er ook al verscheidene TV en radio-shows op ziten. De verder toegenomen landelijke waardering voor KOTW heeft zich begin 2014 geuit in het winnen van 5 Blues Awards (beste drummer, beste toetsenist, beste bassist, beste gitarist en beste band). Ook de eerste shows in Duitsland zijn inmiddels succesvol afgerond en hebben geresulteerd in een tour bij de oosterburen begin 2017.

Op 1 mei 2016 vloog de groep naar Cincinnati, Ohio (USA) om daar, onder productionele leiding van Erwin Musper (o.a. Anouk, Van Halen, Scorpions, Def Leppard, David Bowie, Mick Jagger) hun 4e album op te nemen. In de Bamboo Room Studio’s aldaar werden in 10 dagen tijd 13 nummers aan de geluidsband toevertrouwd . Titel van het album is “Cincinnati ”.

De voorverkoop start op vrijdag 15 december vanaf 16.00 uur aan de bar in het café. Kaarten kosten € 19,- p.p.